Hoppa till sidans innehåll

Om Föreningen


Välkommen till Väsby Modellflygares hemsida! 

Fältet från ovan sett från nordlig riktning.

Vi är en skön samling flygfreaks som är hängivna en sak: Att få saker att flyga! 

Ingen snobbism eller besserwissermentalitet! Vanliga flygtokiga pojkar och flickor i alla åldrar.

Vårt flygfält Viklanda ligger naturskönt i Upplands Väsby (ca 20 km från Arlanda) och är utan tvekan ett av Stor-Stockholms bästa med korslagda, välskötta, gräsbanor, klubbstuga och angränsande parkering. 

Väsby Modellflygare bildades 1974 och har under klubbens historia både haft uppgångar och nedgångar i antalet medlemmar. 

Vi har ett fantastiskt flygfält i vacker lantlig miljö, ett varmt ombonat klubbhus och sist men inte minst, ett underbart gäng av medlemmar - piloter.

Vill du komma och gästflyga på vårt fält Viklanda några gånger, går detta bra så länge du är medlem i någon annan SMFF-ansluten klubb.
Kommer du inte i sällskap med klubbmedlem ber vi dig kontakta någon i styrelsen eller fältchef/säkerhetsansvarig
Vi har inga begränsningar vad avser flygtider eller flygetyg och tillämpar vanligt flygvett vad avser säkerheten. Ingen flygning över eller mot depå etc. Eftersom vi gränsar till golfbana och ett ridstråk håller vi utkik och respekterar dessa. Om du inte har cert. får du inte flyga själv innan ordinarie medlem godkänt detta.

För helikopterförare har vi särskilt iordningställd hovringsyta för nybörjare och intrimmning. Denna yta är också avsedd för flygplanspiloter som vill utföra aktiviteter som ej lämpar sig i depon.
För quad-piloter finnes gates att tillgå, tar man sönder en gate ersätter man denna. Kontakta då Daniel Tengvall som är ansvarig för detta. 

 

Just nu!

Medlemsavgifter för 2021 är sänkta, faktura skickas ut till samtliga medlemmar under Januari.

Om ingen faktura har mottagits efter det, maila kassören (kolla skräpposten först).

Klicka här för mer info.


 Nya EU-regler träder i kraft 2021. Så snart SMFF kommer ut med mer info kommer den publiceras här.


 

Sedan 1a Juli 2018 gäller nya regler för modellflyg. Nuvarande regler tillåter max flyghöjd 50 meter och maxfart på 90km/h, med en högsta flygvikt på 7kg. Fartyget måste även märkas tydligt med ägarens namn och telefonnummer. Förhandlingar med Arlanda och Transportstyrelsen pågår för att utöka luftrummet.

November 2020: Förhandlingarna pågår fortfarande. Det är problematiskt med inflygningen till bana 01R som ligger rakt ovanför och med helikoptertrafiken runt Arlanda. Sannolikt kommer vi få 120 meter höjd, max 25kg med krav på telefonpassning. 


Facebook-sida (öppnas i nytt fönster)


En glimt av oss


Vårat fält i Phoenix!

Dannes Holk har rättat till geometrin på fältet.
Den versionen finns här:Viklanda med flera fält

Postadress:
Väsby MF - Flygsport
Jan-Olof Djärv, Ryttartorpsvägen 11
19453 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link