Hoppa till sidans innehåll

Nya SMFF-regler

14 AUG 2018 15:21
Maxhöjd 50 meter och flygvikt på under 7 kg gäller tillsvidare.
  • Skapad: 14 AUG 2018 15:21

De nya gemensamma reglerna från SMFF/RCFF kom att träda i kraft 1a Juli. Då vi som klubb fått godkännande att verka som modellflygförening gäller dessa regler formellt. Se "Fältregler" för alla detaljer kring de nya reglerna. Vi är i kommunikatoion med ATS Arlanda och Transportstyrelsen om att få utökat luftrum och att få flyga med en vikt upp till 25 kg.

Skribent: Anton Vannesjö
Epost: Adressen Gömd

Just nu!

Medlemsavgifter för 2021 är sänkta, faktura skickas ut till samtliga medlemmar under Januari när alla avgifterna är bestämda.

Om ingen faktura har mottagits efter det, maila kassören (kolla skräpposten först).

Klicka här för mer info.


 

Sedan 1a Juli 2018 gäller nya regler för modellflyg. Nuvarande regler tillåter max flyghöjd 50 meter och maxfart på 90km/h, med en högsta flygvikt på 7kg. Fartyget måste även märkas tydligt med ägarens namn och telefonnummer. Förhandlingar med Arlanda och Transportstyrelsen pågår för att utöka luftrummet.

November 2020: Förhandlingarna pågår fortfarande. Det är problematiskt med inflygningen till bana 01R som ligger rakt ovanför och med helikoptertrafiken runt Arlanda. Sannolikt kommer vi få 120 meter höjd, max 25kg med krav på telefonpassning. 


Facebook-sida (öppnas i nytt fönster)


En glimt av oss


Vårat fält i Phoenix!

Dannes Holk har rättat till geometrin på fältet.
Den versionen finns här:Viklanda med flera fält

Postadress:
Väsby MF - Flygsport
Jan-Olof Djärv, Ryttartorpsvägen 11
19453 Upplands Väsby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link